Lavkarbo knekkebrød in the making


17.sep.2011 12:25
Kategori: Mat Kommentarer: 26


 

 

200 gr Solsikkekjerner  
1 dl Linfrø
1 dl Sesamfrø
2,25 dl Kruskakli / Hvetekli
2 ss Fiberhusk
1 ts Salt
Litt søtt (jeg brukte splenda)
5 dl vann


 Sett ovnen på 160grader. Bland alt det tørre i en bolle, ha i vannet og bland godt!

 

Legge bakepapir på to stekeplater og smør deigen utover platene. 1/2-1 cm tykt lag. Ikke for tykke, da blir de ikke sprø, og ikke for tynne, da faller de fra hverandre.


 

Rut opp med pizzaskjærer og sett dem i ovnen i 1 t og 10 min. I varmluftsovn kan du steke to brett om gangen, la platene bytte plass to ganger underveis. I vanlig ovn steker du bare et brett om gangen.


 

Lagde disse igår og de ble kjempegode. Mye bedre enn butikkkjøpte knekkebrød, og med knappe 1.5 karbs per knekkebrød. Nå krever hunden min oppmerksomheten min. Han blir kjempefornærma når jeg ikke gidder å kose med han. Aww :-) Ha en fin helg, folkens!Copyright: I n g e r L i s b e t h ©


Farlig godt!


06.sep.2011 21:53
Kategori: Mat Kommentarer: 17


 

Men vi koser oss veldig altså :-)


 

Ben and Jerry`s er særiøst den beste isen ever. Min desiderte favoritt er denne. Hva er deres?Copyright: I n g e r L i s b e t h ©


Enkel søndagsmiddag


28.aug.2011 20:49
Kategori: Mat Kommentarer: 12


 Kyllingwok er noe av det beste jeg vet. Sikkert fordi det er såå enkelt og hurtig å lage. Eier ikke tålmodighet når det gjelder mat ;-) Med ristede peanøtter og en god woksaus så er det dømt til å bli suksess. Mine favoritter er Chop suey eller garlic and oystersause. Serveres med nudler eller ris. Schmaker godt! :-DCopyright: I n g e r L i s b e t h ©


1. April igår - Ble dere lurt?


02.apr.2011 20:04
Kategori: Mat Kommentarer: 10


 

For en fin dag igår. Først hadde vi avslutning på praksisplassen min, så da ble det kake til frokost. Elisabeth hadde laget en Pavlova som smakte helt himmelsk. Marengsbunn, vaniljekrem og masse bringebær, jordbær og blåbær på toppen. Sant det hørtes godt ut? Det var det virkelig. Var litt trist å si hadet til de fine menneskene på avdelingen, men samtidig blir det herlig å slippe å tenke på at man skal prestere hele tiden og skrive oppgaver og refleksjonsnotater underveis. Ble litt lat og umotivert i slutten av praksisen, så alt i alt føles det bra at de 10 ukene der var over. Lykke.

 

Så til overskriften. Ble dere lurt igår? Eller lurte dere noen kanskje? Jeg lurte mamma og pappa at jeg hadde falt ned trappen og brukket håndleddet. Med tanke på at jeg er verdens største klossmajor og faller i trapper hele tiden sånn ellers også (no kidding!), så tvilte ikke de ETT sekund på det. Ble litt opptatt med kakespisingen på avslutningen, så gikk en god time før jeg nådde å rette opp i spøken (jeg leker ikke kakespising, skjønner dere. Tar meg god tid!). Når jeg da ringte opp mamma igjen så hadde hun nådd å bestille billett og var på tur til meg til Tromsø, "Du kan jo ikke være alene i Tromsø, du kan jo ikke lage mat eller rydde med brukket håndledd." HAHAHAHAHAAH! Eller, det var det hun sa til meg i ett forsøk på å snu spøken mot meg....... Men jeg gjennomskuet henne. Liar, liar, pants on fire! :-) Men fikk litt dårlig samvittighet for spøken da. Men bare litt. Man skal jo ta alt man hører med en klype salt på 1.April.

 


Jeg og Risten var på Egon igår. Spiste Egons cæsarsalat. Anbefales :-)

 

Nå venter jeg på verdens tregeste jenter. Vi skal på Rå å spise sushi, så kanskje på kino etterpå? Gleder meg.Copyright: I n g e r L i s b e t h ©


Gårsdagens middag - Anbefales!


23.okt.2010 22:43
Kategori: Mat Kommentarer: 4


 


Siciliana-gryte med salat med maaasse mais, rødløk OG selvfølgelig plenty med dressing ;-) Nammenaam. Ikkenoe slankemat her i gården akkurat. Så hvis du er ute etter en slankeblogg så er nok ikke denne den rette for deg ;-)


Har praksishelg den her helgen, ergo var oppe gryytidlig idag. Ååh, kjipt. Men imorgen har jeg seinvakt, så da skal jeg sove leenge. Nå koser jeg med smågodt og litt vin før jeg finner senga. Hadde veldig lyst å dra ut, men det er såå tiltak å ordne meg osv, osv,, så likegreit å droppe det. Skal snart til Samecup å feste med søskenbarna mine snart uansett. Det gleder jeg meg til <3

Håper dere har en fiiinfin lørdagskveld! :-)

 Copyright: I n g e r L i s b e t h ©


Pizza og bursdagskos


27.apr.2010 00:22
Kategori: Mat Kommentarer: 5


Dagen idag har vært fylt med kraftig hodepine helt til sent utpå kvelden. Kjipe greier. Utover kvelden ble jeg heldigvis bedre og vi bestemte oss for å dra å overraske bursdagsbarnet Risten med kake og annet godis. Det fortjente hun, syns jeg. Verdens beste Risten <3 Var utrolig koselig og hun ble kjempeglad for bursdagsgjester. Så vi spiste oss likegreit så mett at vi ble kvalm. Jeg og Inga hvertfall, for det er sånt vi alltid gjør. Matvrak.com begge to. Haha.

Så har min snille kjæreste lagde favorittpizzaen våres til middag idag. En pizza litt utenom det vanlige med en kjempegod "cremefraiche-saus" på bunnen. Enkel og god.Tenkte å dele den superhemmelige oppskriften med dere. Don`t kill me, honey ;-) Haha. Enjoy!

Du trenger:

-  Pizzabunn
-  Creme Fraiche
- Pizzakrydder
-  Skinke eller kjøttdeig
- Mozarellaost
- Hvitløk
- Løk
- Valgfri tilbehør

Slik gjør du:


Bland en halv boks creme fraiche med 2-3 finhakkede/raspede hvitløksfedd og 3-4 ts pizzakrydder. Smør dette utover på bunnen, spre skinken jevnt utover pizzaen, ha på løk (+ valgfri tilbehør) og til slutt mozarellaost.
Stekes på 200 grader.


Keep it simple er vårt motto. Vi hadde bare skinke, mais og løk som tilbehør. Det hvite på bunnen er creme fraiche.


Kjære i full vigør. Viktig å dokumentere alt under hele prosessen. Hehe.


Jeg, Risten og Inga. Klassevenninner ;-*


 Copyright: I n g e r L i s b e t h ©


BloggerenNavn: Inger Lisbeth
Alder: 24år
Bor: Tromsø

Design av

hits